luni, 28 iulie 2014

Tactica ”de la ușă la ușă” a Martorilor lui Iehova. Cine sunt Martorii lui Iehova şi ce cred ei? EXCLUSIV. Martorii lui Iehova au pus mana pe arme. Sectantii din Romania se revolta impotriva “Turnului de Veghe” de la New York

TEME ANTIERETICE
TACTICI DE PROZELITISM

Tactica „de la uşă la uşă” a Martorilor lui Iehova

de Protopresviterul Vasilios A. Gheorgopoulos, lector al Facultăţii de Teologie a Universităţii din Tesalonic
Una dintre cele mai frecvente metode de propagare a învăţăturilor eretice ale sectei Martorilor lui Iehova – şi pe care o folosesc din plin membrii societăţii pe acţiuni „Turnul de Veche” – este practica vizitelor pe la casele oamenilor, strategie cunoscută sub denumirea „de la uşă la uşă”. Este o practică bine studiată, care are scopuri concrete şi o anume metodologie bine definită de abordare, cu posibilităţi alternative, în funcţie de persoana pe care o vor întâlni, de convingerile acesteia, de capacitatea de dialog care li se va oferi.
De obicei, şi nu întâmplător, martorii lui Iehova umblă totdeauna doi câte doi în vizitele lor pe la casele oamenilor, caută un punct comun de dialog, ceva care ar putea să atragă atenţia omului, aşa încât să înceapă o discuţie cu ei. Astfel, pornesc de la teme de interes general, care sunt de o actualitate permanentă şi pot stârni interesul omului neprevenit, care atunci când se implică, bine intenţionat, în discuţie, nu cunoaşte nici metodologia de lucru, nici scopul martorilor lui Iehova.
Discuţia porneşte de obicei de la neorânduiala socială şi de la cei responsabili pentru ea, de la durerea umană, de la întrebarea dacă vor veni şi timpuri mai bune, dacă există soluţii la suferinţele omenirii (teroare, foamete, violenţă, nesiguranţă, criminalitate, războaie etc.). Uneori poate fi o discuţie cu tematică religioasă care porneşte de la unele nedumeriri legate de sfintele icoane, de cinstirea sfinţilor, Cinstita Cruce, botezul pruncilor, de la întrebarea dacă înrolarea în armată este conformă cu voia lui Dumnezeu, dacă cunoaştem că Dumnezeu are, chipurile, un nume unic sau care este numele lui Dumnezeu.
Cu o mulţime de pasaje din Sfânta Scriptură scoase din contextul lor teologic mai larg şi pe care le maltratează efectiv din punct de vedere ermineutic, foarte pregătiţi mai ales pentru cazul în care urmăresc să îşi impresioneze interlocutorul. Această „impresionare” este cu atât mai puternică, cu cât victima vizată nu cunoaşte îndeajuns credinţa ortodoxă, nu a studiat în profunzime şi nu cunoaşte suficient Sfânta Scriptură şi astfel nu este în măsură să le răspundă sau să combată poziţiile lor antiscripturistice.
Dacă omul bine intenţionat se entuziasmează şi este de acord să îi primească din nou în vizită, ignorând cât de bine structurate sunt practicile lor prozelitiste, a început deja, fără să conştientizeze, procedura de implicare în reţelele sectei.
Martorul lui Iehova, cu cât mai mult se implică în lucrarea „de la uşă la uşă”, cu cât mai multe ore pune la dispoziţie în distribuirea publicaţiei societăţii „Turnul de Veghe”, cu atat face mai multe eforturi sistematice, ca să convertească un nou membru, cu atât mai mult crede, potrivit modului în care l-a educat societatea, că îşi arată devotamentul sincer faţă de „adorarea curată” a lui Iehova şi faţă de societatea „Turnul de Veghe”, prin care, chipurile, este făcut cunoscut lumii Iehova. Martorul lui Iehova crede că în felul acesta va scăpa de măcelul de la Armaghedon (Apocalipsă 16, 16).
Orthódoxos Týpos, 11 mai 2012, nr. 1926, p. 3.
Traducere Mihail Ilie( G.O.)Graiul Ortodox
Cine sunt Martorii lui Iehova şi ce cred ei?
Întrebare: Cine sunt Martorii lui Iehova şi ce cred ei? Sunt Martorii lui Iehova creştini sau o sectă?
Răspuns: Secta (sau erezie nt.G.O.) cunoscută astăzi ca Martorii lui Iehova a fost fondată în Pennsylvania, SUA, în 1870, plecând de la un studiu biblic condus de Charles Taze Russell. Russell şi-a intitulat iniţial grupul “Studiul Biblic al Începutului Mileniului”. Charles T. Russell a început apoi să scrie o serie de cărţi intitulate “Începutul Mileniului”, cuprinzând 6 volume şi majoritatea aspectelor teologice pe care le îmbrăţişează Martorii lui Iehova astăzi. După moartea lui Russell în 1916, judecătorul J. F. Rutherford, prietenul şi succesorul lui Russell, a scris în 1917 a 7-a carte şi ultima din seria “Începutul Mileniului”, intitulată “Sfârşitul Misterului”. Watchtower Bible and Tract Society (Societatea Turnul de Veghere) a fost fondată în 1886 şi a devenit foarte rapid motorul prin care mişcarea “Începutul Mileniului” a demarat promovarea punctului ei de vedere către alte persoane. Grupul a fost cunoscut iniţial ca “Russelliţii” până în 1931 când, datorită unei rupturi în organizaţie, a fost denumită “Martorii lui Iehova”. Celălalt grup s-a numit “studenţii Bibliei”.
Ce cred Martorii lui Iehova? O scurtă examinare a declaraţiei lor de doctrină în ceea ce priveşte aspecte precum dumnezeirea lui Iisus, Mântuirea, Trinitatea, Duhul Sfânt, Ispăşirea etc, arată că fără nici o îndoială ei nu au nimic de-a face cu creşinismul biblic cel puţin în aceste aspecte. Martorii lui Iehova cred că Iisus este arhanghelul Mihail, cea mai înaltă creaţie. Acest lucru contravine flagrant cu o mulţime de referinţe Scripturistice care arată clar că Iisus este Dumnezeu (Ioan 1:1,14; 8:58; 10:30). Martorii lui Iehova cred că mântuirea este obţinută printr-o combinaţie de credinţă, fapte bune şi obedienţă. Acest lucru contrazice Scriptura care declară că mântuirea este un dar de la Dumnezeu şi că ea se obţine doar prin credinţă (Ioan 3:16; Efeseni 2:8-9; Tit 3:5). Martorii lui Iehova resping Sfânta Treime, sau Trinitatea, crezând că Iisus este doar o fiinţă creată şi că Duhul Sfânt este puterea lui Dumnezeu şi atât. Martorii lu Iehova resping conceptul ispăşirii substitutive făcută de Domnul Hristos şi, în locul acesteia, spun că moartea lui Iisus a fost doar pentru a plăti păcatul lui Adam.
Cum îşi susţin Martorii lui Iehova aceste doctrine nebiblice? (1) Ei pretind că Biserica, de-a lungul istoriei, a modificat negativ Biblia şi că (2) ei au re-tradus Biblia în ceea ce ei numesc Traducerea Lumii Noi. Societatea Turnul de Veghere (Watchtower Bible and Tract Society) a alterat astfel textul Scripturii pentru a-l face să corespundă cu doctrina lor falsă – în loc să îşi bazeze doctrinele pe ceea ce Biblia învaţă. Traducerea Lumii Noi a fost editată în numeroase ediţii, fiecare aducând noi modificări, pe măsură ce Martorii lui Iehova au descoperit mai multe versete care contraziceau doctrinele lor.
Martorii lui Iehova sunt văzuţi unanim ca fiind o sectă(erezie) care doar în anumite aspecte, neimportante, se poate identifica cu învăţătura biblică. Turnul de Veghere îşi bazează doctrina şi credinţa pe învăţăturile originale şi prelucrate ale lui Charles Taze Russelln (1852-1916 mason gr. 33, cavaler templier și iluminații. Fondatorul Milenismului – sursa http://www.youtube.com/watch?v=PsU45pBvRNU- imagini aici → https://www.google.ro/search?witnesses) Joseph Franklin Rutherford şi ale succesorilor lor. Comitetul de Conducere a Societăţii Turnul de Veghere este singurul care are autoritatea de a interpreta Scriptura. Cu alte cuvinte, ceea ce spune acest Comitet este considerat ca fiind literă de lege, iar gândirea independentă este descurajată puternic. Aceasta este în opoziţie directă cu sfatul apostolului Pavel către Timotei (şi către noi) de a ne arăta înaintea lui Dumnezeu ca nişte oameni încercaţi, lucrători care nu au de ce să le fie ruşine şi care împart drept Cuvântul lui Dumnezeu. Acest sfat, găsit în 2 Timotei 2:15, reprezintă o învăţătură şi o poruncă de la Dumnezeu pentru fiecare membru al Trupului lui Hristos de a fi precum creştinii din Bereea şi de a cerceta Scripturile în fiecare zi pentru a vedea dacă lucrurile care ne sunt prezentate ca învăţături sunt în acord cu învăţătura din Cuvântul Său.Martorii lui Iehova ar trebui invidiaţi pentru eforturile lor “evanghelistice”.
Probabil că nu există un alt grup religios care este mai dedicat răspândirii mesajului lor. Din păcate, acest mesaj este plin de distorsiuni, minciuni, înşelătorii şi doctrine false. Fie ca Dumnezeu să le deschidă ochii Martorilor lui Iehova pentru Evanghelia adevărată şi pentru învăţătura adevărată din Cuvântul lui Dumnezeu.
Sursa: www.gotquestions.org/Romana/Martorii-lui-Iehova.html
Miracolul grâului
Dupa ce o serie de gazete americane au prezentat cazul unei persoane care pretindea ca a descoperit un nou tip de grau cu o productivitate mai mare decat soiurile cunoscute, gruparea Martorilor lui Iehova a crezut ca acesta este un semn de la Dumnezeu insusi care anunta Sfarsitului Lumii. Ca prima reactie, membrii sectei au cumparat o cantitate uriasa din acest grau pe care l-au oferit apoi spre vanzare la preturi exorbitante. Anuntul oficial al organizatiei era urmatorul : “Fratele Bohnet ne scrie ca a obtinut graul minune printr-un miracol din cateva boabe care apoi in mod miraculos s-au multiplicat. El doreste sa vanda graul miraculos numai catre cititorii piosi ai Turnului de Veghe (Oficiosul Martorilor lui Iehova) la pretul special de 1$ cateva sute de grame.” Bineinteles ca acest grau nu era miraculos de fel, avand in schimb toate caracteristicile unor boabe de grau obisnuite…
Sursa:http://www.descopera.ro/cultura/2699603-top-10-scandaluri-si-conflicte-cu-tenta-religioasa#9-miracolul-graului-martorii-lui-iehova
EXCLUSIV. Martorii lui Iehova au pus mana pe arme. Sectantii din Romania se revolta impotriva “Turnului de Veghe” de la New York
Gâlceavă între “Martorii lui Iehova”: Iehovişti din România îi acuză pe ştabii din conducerea de la New York că sunt 50% acţionari la o fabrică de armament si traiesc in lux în timp ce membri de rând din Romania mor de foame iar altii înfunda puşcăriile, pentru că n-au voie sa puna mana pe arme si sa intre in Armata. Pe un forum destinat adepţilor sectei religioase aceştia îi acuză pe conducătorii din SUA că trăiesc în lux exorbitant ori că sunt acţionari la o fabrică de armament, în timp ce credincioşii de rând înfundau puşcăriile, întrucât li se interzicea chiar şi satisfacerea serviciului militar în detaşamente de muncă. “Ce mă frapează e de ce se construieşte atât de mult dacă se aşteaptă sfârşitul lumii?” (Marinaru, membru in Corpul de guvernare). Contestatari vehemenţi ori constatatori neutri, mulţi au conchis asupra sectei, organizaţiei religioase “Martorii lui Iehova”, că ar constitui o enclavă închistată în propriile dogme, ale cărei aproape unice “dezertări” în concretul altora, dincolo de propria lume, se identifică numai cu ampla campanie de prozelitism, ce merge la predicarea din uşă în uşă a propriilor precepte, o chestie considerată drept “agresivă”, motiv pentru care respectiva mişcare este întâmpinată cu reticenţă ori chiar interzisă în multe ţări. Concret, “iehoviştilor” li se reproşează că recurg la mijloace de “înrobire psihică” a adepţilor, că mulţi dintre aceştia ar fi fost cotropiţi de grave probleme mentale ce s-ar fi soldat cu un val de sinucideri sau chiar că ar conspira contra ţărilor ce le oferă adăpost, fiind de oarecare notorietate că aceştia desfid instituţiile statului, nerecunoscând drapelul naţional, ignorând exercitarea votului ori satisfacerea stagiului militar. Multe au fost controversele iscate de amintita organizaţie – cea care de-a lungul propriei istorii a prorocit de cinci ori sfârşitul lumii – unele ajungând să fie mediate de importante organizaţii internaţionale, însă pentru prima oară adepţii de rând ai “Martorilor” încep să se revolte împotriva conducătorilor din SUA, oferind, surprinzător, opiniei publice multe din argumentele justificate în trecut pentru interzicerea lor. Concret, site-ul forum.martorii.ro lansează nişte acuze inimaginabile la adresa mahărilor din State, de la WTS. Interzişi din 1949, vânaţi, hăituiţi şi chiar schingiuiţi, mulţi dintre “martori” au avut o viaţă crâncenă în anii comunismului, vieţuind într-o stare de semiclandestinitate, fiind suspectaţi că prin obedienţa lor faţă de forul coordonator din New York, Watch Tower (WTS) şi de cele două publicaţii editate de aceasta, “Turnul de veghe” şi “Treziţi-vă” ar complota contra statului. Culmea e că în amintita perioadă “iehoviştii” din România erau scoşi de sub tutela exercitată de la sediul newyorkez, reorganizându-se ad-hoc, empiric, după modelul de dinainte război. Acum, după ’90, “după eliberare”, aceştia rememorează ca pe un apogeu al activităţii lor religioase acea perioadă, aducând acuze de o gravitate incredibilă ştabilor din Statele Unite de la WTS.
“Au nenorocit atâţia oameni”
Concret, aminiţii forumişti de pe site-ul “iehoviştilor” le reproşează celor din conducere că ar fi nişte parveniţi care trăiesc într-un lux strigător la cer ce contrastează normelor de austeritate impuse “fraţilor” de rând, că i-ar constrânge pe aceştia cea mai mare parte din agoniseală, din asta rezultând imense resurse financiare utilizate în scopuri total contare preceptelor amintitei organizaţii religioase. Ceea ce-i deranjează în primul rând pe “martorii” care s-au exprimat liber pe amintitul forum este faptul că li se solicită pe un ton din ce în ce mai imperios să doneze cât mai mulţi bani organzaţiei, sume ce nu s-ar justifica. Conform lui Valer, care are gradul de “slujitor auxiliar”, celor din Maramureş li s-a impus să strângă suma de 494.249 RON, pentru construirea sălii de congrese din Negreşti, spunându-li-se să vândă pământ sau produse agricole. “S-a dat şi un exemplu: 400 litri de ţuică egal 6.500 lei”. Acelaşi conchide amar: “Inainte de construirea sălii din Negreşti ni s-a cerut să contribuim cu bani şi muncă pantru a scăpa de plata chiriei pentru stadion, care era o dată pe an. In schimb acum trebuie să contribuim cu donaţii lunar, la care se adaugă şi transportul de sute de km care de asemenea costă şi pentru unii e o mare problemă”. Pe Valer îl mai intrigă faptul că li s-a cerut să redirecţioneze cei 2% din venit către fondurile organizaţiei, ba chiar că li s-a sugerat să orienteze către aceeaşi adresă şi bunurile lăsate prin testament. Ajunge să te uiţi la filmuleţele postate de Vio, să îţi dai seama în ce huzur trăiesc, şi propovăduiesc sărăcia. Au nenorocit atâţia oameni, care am trăit cu zeamă de morcov murat şi zeamă de varză murată cu mămăligă cu cocean mai rău decât porcii şi ei se destrăbaleaza in lux, ce nimenea nu işi poate permite. Noi suntem cu sănătatea ca vai de noi, aşa am trait de la eliberare, ne tratează statul şi ei ne-au nenorocit (…) suntem cu oasele îndoite de atâta mizerie şi frig. La Miercurea Ciuc în octombrie ne îngheţa apa în hârdaie. (Leontina, supraveghetor de circumscripţie).
“Dacă află ziariştii?”
Revolta lui Valter e împărtăşită cam de toţi ceilalţi “martori” participanţi la discuţia de pe forum, unii venind chiar cu dezvăluiri revoltătoare: “Ce s-ar întâmpla dacă un ziarist de investigaţii ar afla toate acestea şi ar fi conştientizat de ilegalitatea unor astfel de practici. Dacă autorităţile află toate acestea pot acuza organizaţia ca face colectă şi nu se finanţează prin donaţii. Colectele sunt asemenea taxelor, se impozitează!!”, afirmă Lamb, bătrân de guvernare.
Acţionari la fabrica de armament
Însă cea mai gravă acuză la adresa celor din forul tutelar de la New York e că aceştia se lăfăie în lux şi desfâu, în timp ce slujitorii mărunţi sunt îndemnaţi să robotească şi să-şi vândă din gospodărie pentru a-i întreţine pe aceştia. În acest sens sunt menţionate două site-uri în care se pot admira zeci de construcţii grandioase ce ar aparţine celor din structurile înalte ale WTS. In plus, aceeaşi Leontina, o iehovistă de vreo cinci decenii, citându-l pe un anume Simon din SUA, “martor” şi el, afirmă că “WTS deţine 50% din acţiunile unei societâţi ce se ocupă cu fabricarea armelor. Şi WTS nu a fost de acord când tinerilor care trebuiau să facă armata li s-a dat posibilitatea s-o facă la detaşamente de muncă, să nu umple puşcăriile.
“Diavolul i-a atacat cu clădiri luxoase”
Statul le-a oferit această şansă, ei nu au fost de acord, ca după ani de zile, când interesul lor le cerea, au aprobat ca serviciul militar să fie făcut la detaşamente de muncă. Ce ar merita aceşti cretini? (…) Prin 57-58 scrisese WTS o revistă “Atacul lui Gog împotriva Societăţii Lumii Noi” în care îşi plângeau de milă cum va ataca Gog (adică Diavolul) cu toate puterile lui. Se vede că pe ei i-a atacat cu tot felul de clădiri care de care mai luxoase şi cu fântâni arteziene, iar pe noi proşii cu zeci de ani de închisoare.”
“Nu mai dau un cent pentru WTS!”
Un alt “martor”, Neutrino – proclamator nebotezat – se revoltă de-a binelea după ce află de la coreligionarii săi infamele detalii de mai sus: “Nu mai susţin financiar WTS. Nu mai dau un cent! Păi de ce să ofer bani şi ei să trăiască în lux, deşi se spune că au făcut jurământ de sărăcie? Aproape se întrec între ei care mai de care să aibă maşină, şi nu orice maşină… Faci donaţii şi te privesc de sus, ei sunt persoane spirituale, ceilalţi nu prea. Un alt argument pentru care nu mai susţin financiar WTS e că prin banii obţinuţi capătă putere să manipuleze oameni sinceri şi iubitori de pace şi libertate. Mai bine să ajuţi pe cei nevoiaşi şi asta fără să faci vâlvă, în secret, pentru care cine să vadă! ». Un alt adept dintre cei care încep să-şi pună întrebări, Vio16, Corpul de guvernare, conchide amar: “constrângerea şi cerşirea nu se termină aici şi vom vedea ce se va întâmpla cu restul congregaţiilor. Ei vorbesc de cei din alte religii cum cerşesc după donaţii, dar nu văd în ce postură au ajuns. Păcat că mulţi se lasă lesne înşelaţi”.
Solidară cu « iehoviştii », Hillary Clinton a refuzat să intre în biserica bucureşteană Cretzulescu
Aceste probleme ivite sunt noi doar pentru România, intrucât în deceniile trecute «iehoviştii» au fost in centrul mai multor scandaluri internaţionale, inclusiv în Statele Unite, ţară care se făleşte cu faptul că ar fi cea mai tolerantă din lume, însă a cărei fostă primă doamnă, Hillary Clinton, în timpul vizitei de la Bucureşti din 1999, a refuzat să intre în biserica ortodoxă Creţulescu pe motiv că în ţara noastră s-ar îngrădi libertatea religioasă a «Martorilor». Cum spuneam, în SUA, ca şi în multe alte tări, probelemele cu martorii au fost legate de refuzul acestora de a recunoşte instituţiile statului şi de a saluta drapelul naţional.
Antimilitariştii lui Iehova susţin ONU
Un alt mare scandal în cadrul organizaţiei, care, după izbunirea sa în presă avea să se lase cu demisii la vârful acesteia, a fost provocat de decizia celor conducătorilor WTS de la New York de a « susţine ONU în acţiunile sale şi de a mobiliza opinia publică internaţională în favoarea Naţiunilor Unite », organizatie care, după cum se ştie, numai cu pacifismul, evanghelizarea şi acţiunile umanitare nu se ocupă.
Avocaţi şi medici iehovişti acuzaţi de prozelitism agresiv
În a doua jumătate a anilor ’80, în Franţa, în plină campanie antisectară, Martorii lui Iehova s-au adresat în mai multe rânduri justiţiei, reclamând faptul că li s-ar îngrădi librtatea de conştiinţă şi a cultului. Acest lucru nu a împiedicat în 1995 Comisia de Anchetă Parlamentară asupra Sectelor să considere că acţiunile « martorilor » întrunesc toate criteriile pentru a identifica respectiva organizaţie drept « sectă ». Tot cam atunci MILS (« Misiunea Interministerială de Vigilenţă şi Luptă împotriva sectelor » ) a inceput să-i acuze pe avocaţii şi medicii aparţinători acestui cult că se folosesc de meseriile lor în activităţi agresive de prozelitism. Însă asupra activităţii Martorilor lui Iehova în Franţa şi în alte ţări europene vom reveni cu un nou articol peste câteva zile din care nu vor lipsi marturii zgduitoate, acuze de spălare de creier, vieţi şi copilării distruse, venite din partea unor foşti adepţi care s-au decis să părăsească organizaţia şi să vorbească despre cumplitele traume îndurate timp de zeci de ani.
Sursa:http://www.ziaristionline.ro/2011/02/25/exclusiv-martorii-lui-iehova-au-pus-mana-pe-arme-sectantii-din-romania-se-revolta-impotriva-turnul-de-veghe-de-la-new-york/
Graiul Ortodox
 
 
Articol preluat de pe: http://graiulortodox.wordpress.com/2012/07/31/109-tactica-de-la-usa-la-usa-a-martorilor-lui-iehova-cine-sunt-martorii-lui-iehova-si-ce-cred-ei-exclusiv-martorii-lui-iehova-au-pus-mana-pe-arme-sectantii-din-romania-se-r/

Un comentariu: